Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur


Saga of Idun skyddar din hud och du känner skillnad direkt! 

All stress och miljöpåverkan syns på huden som "fjällig", grå, torr med ökade linjer. När du använder Saga of Iduns forskningsbaserade produkter i din dagliga hudvården är det mest uppenbara resultatet att den gör huden mjuk, smidig, djupt återfuktad samt minskar rynkor, synliga linjer och ger din hud ett magiskt glow.

Vår hemliga mirakelingrediens kommer från naturen och är beprövad och lovordad för alla dess fantastiska egenskaper på huden. Få levande organismer är lika primitiva samtidigt som de är så mångfacetterade som alger. När det gäller hållbar skönhet så är alger en mirakelingrediens och havets guld! Saga of Iduns ekologiska alg komplex kommer från skalet av organiskt odlade mikroalger. 

Det viktigaste egenskaper:

● Förmåga att omedelbart binda stora mängder fukt för att undvika uttorkning. 

● Skyddar hudbarriären från miljöpåverkan.

● Bidra med att minska klimatpåverkan på vår planet. 

Skydda din hud ifrån att åldras av miljön

Avgaser och luftföroreningar är en ökande stressfaktor för huden i dagens samhälle. Kväveoxid (NOx) och luftburna partiklar (PM) orsakar oxidativ stress, hudinflammation och pigmentfläckar. Miljöapåverkan är efter solen en av de största anledningarna till att huden åldras. 

Algextraktets förmåga att bära en betydande mängd vatten bidrar till skapande av ett skyddande vatten-skikt på huden. Dessutom har porerna i algens struktur potential att blockera föroreningar som NOx och PM från att nå huden. Forskningsresultat har visat på att Saga of Iduns produkter skyddar huden från att luftföroreningar ska tränga in i huden. 

Din hud älskar algextrakt i såväl rengöring som återfuktning, serum, dag och nattkräm. Tillsammans med hyaluronsyra, och andra näringsrika vitaminer, oljor och ingredienser så ger den din hud den fukt, näring och skydd den behöver samtidigt som den reducerar uppkomsten av rynkor och fina linjer. 

Avgaser och luftföroreningar är som vi nämnde en ökande stressfaktor för huden i dagens samhälle. Oxidativ stress, hudinflammation och pigmentfläckar och ökat åldrande av huden. 

Alg extraktets förmåga att bära en betydande mängd vatten bidrar till skapande av ett skyddande vattenskikt på huden. Dessutom har porerna i algens struktur (se bild på algens struktur) potential att blockera föroreningar som NOx och PM från att nå huden. Förenklat kan man säga att Saga of Iduns algextrakt lägger sig som en osynlig skyddande mask (krämen upplevs som helt vanlig kräm) som skyddar din hud från olika typer av negativ miljöpåverkan upp till 5 gånger mer jämfört med oskyddad hud. 

Saga of Iduns algextrakt kan absorbera över 20 gånger mer svett, bakterier och andra föroreningar, samt bära mer än 20 gånger mer vitaminer och mineraler än syntetiska "bärarmaterial". Den högutvecklade trattstrukturen hos vårt algmaterial med sammanflätade lager av porer gör också upptagningen tre gånger snabbare än andra material.