Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur


Saga of Idun hudvård från havet - du känner skillnad direkt! 

All stress och miljöpåverkan syns på huden som "fjällig", grå, torr med ökade linjer. När du använder Saga of Iduns forskningsbaserade produkter i din dagliga hudvården är det mest uppenbara resultatet att den gör huden mjuk, smidig, djupt återfuktad samt minskar rynkor, synliga linjer och ger din hud ett magiskt glow.

Vår hemliga mirakelingrediens kommer från naturen och är beprövad och lovordad för alla dess fantastiska egenskaper på huden. Få levande organismer är lika primitiva samtidigt som de är så mångfacetterade som alger. När det gäller hållbar skönhet så är alger en mirakelingrediens och havets guld! Saga of Iduns ekologiska alg komplex kommer från skalet av organiskt odlade mikroalger. 

Det viktigaste egenskaper:

● Förmåga att omedelbart binda stora mängder fukt för att undvika uttorkning. 

● Djuprengörande och absorbera svett, olja, bakterier och föroreninga på ett milt och ekologiskt sätt. 

● Bidra med att minska klimatpåverkan på vår planet. 

Djuprengörande och oerhört fuktgivande 

Algkomplexet är djuprengörande och absorbera svett, olja, bakterier och föroreningar upp till 10 ggn mer och bättre än andra vanligt förekommande rengöringar fast på ett milt och ekologiskt sätt. Många rengöringar kan vara uttorkande men  algkomplexet ger samtidigt din hud en fantastisk fuktboost och skyddar din hudbarriär från fuktförlust och är därmed inte uttorkande. 

Algextraktets förmåga att bära en betydande mängd vatten bidrar till skapande av ett skyddande vatten-skikt på huden och man har i studier sett att algextraktet är lika återfuktande som hyaluronsyra som är känt för sina återfuktande egenskaper.  

Din hud älskar algextrakt i såväl rengöring som återfuktning, serum, dag och nattkräm. Tillsammans med hyaluronsyra, och andra näringsrika vitaminer, oljor och ingredienser så ger den din hud den fukt, näring och skydd den behöver samtidigt som den reducerar uppkomsten av rynkor och fina linjer. 

Algextraktet kan även bära mer än 20 gånger mer vitaminer och mineraler än syntetiska "bärarmaterial". Den högutvecklade trattstrukturen hos vårt algmaterial med sammanflätade lager av porer gör också upptagningen är tre gånger snabbare än andra material.