Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Bakgrund

Ekologisk hudvård är ett sätt att ta hand om sin hud på ett naturligt sätt som är skonsamt för både hud och miljö. Genom att använda produkter som tillverkas av naturliga ingredienser och inte belasta din hud och miljö med onödiga kemikalier.

Saga of Iduns produkter innehåller ingredienser som är rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler som hjälper till att skydda och återfukta huden på ett naturligt sätt. Vår favoritingrediens är våra alger som har många fördelar för huden. Alger innehåller höga nivåer av just antioxidanter, vitaminer och mineraler som är viktiga för att bibehålla en frisk hud. Alger kan också hjälpa till att öka hudens elasticitet, fuktnivå och jämnhet. De kan också minska synligheten av fina linjer och rynkor.

Hälsa och hudvård har alltid intresserat oss och efter jag som grundare fick en hormonstörande sjukdom (som drabbar 1 av 10 svenska kvinnor) blev jag ännu mer engagerad av vad vi äter och vad vi lägger på vår hud och hur det påverkar vår hälsa.

En resa för att utveckla ekologiska hudvårdsprodukter utan skadliga hormonstörande ingredienser och tveksamma kemikalier påbörjades därför tillsammans med Sveriges bästa kemister, formulerare, forskare och hudvårdsterapeuter.  En utmaning med att utveckla ekologiska produkter är att på naturlig väg få fram den där härliga känslan som man får på kemisk väg med bl a silikoner. Denna utmaning tog vi oss an och till slut fick vi fram den där silkeslena känslan som vi önskade. 

Med åren ställer huden större krav och en viktig faktor är att förbättra hudens hälsa och utseendeför att bibehålla en välmående hud är att tillföra näringsrikt innehåll som faktiskt gör skillnad. Förutom fukt och ett aktivt innehåll så förebygger de hudens åldrande och uppkomst av rynkor, fina linjer och ger din hud en fin lyster.

Detta var grunden till Saga of Idun och har du några frågor så är du alltid välkommen att höra av dig!

Åsa

Grundare av Saga of Idun