Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Ingredienser

Aktiv ekologisk hudvård är en hudvårdsrutin som fokuserar på att använda naturliga och ekologiska ingredienser för att förbättra hudens hälsa och utseende och är ett bra val för din hud och miljön. Naturliga produkter är tillverkade av ingredienser från naturen medan ekologiska produkter är odlade utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Genom att använda produkter som är tillverkade av naturliga ingredienser, undviker man de skadliga kemikalierna som ofta finns i traditionella hudvårdsprodukter. 

Fördelarna med aktiv ekologisk hudvård är en förbättrad hudhälsa, minska risk för allergiska reaktioner och irritationer samt minskad påverkan på miljön genom att undvika användning av skadliga kemikalier.

Investering i kvalitetsprodukter kan ge en sundare hud med mer lyster på lång sikt, även om kostnaden kan vara högre än för produkter med syntetiska ingredienser. Så när du väljer hudvårdsprodukter, välj med omsorg och ta hänsyn till både din hy och miljön. Nedan så hittar du ingredienser som återfinns i Saga of Iduns produkter. 


Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en molekyl som förekommer naturligt i människokroppen och är en av de viktigaste komponenterna i hudens bindväv och har en stor betydelse för hudens struktur och elasticitet.

Hyaluronssyra är känd för sina fuktbindande egenskaper. Med åldern minskar dock produktionen av hyaluronsyra i kroppen vilket kan leda till att huden blir torrare och ålderstecken som rynkor och fina linjer blir mer framträdande. För att motverka detta och återfukta din hud använda vi oss av hyaluronsyra i våra produkter för att fuktbosta huden på djupet och bevara hudens ungdomliga utseende. 


Marina alger

Alger är en populär ingrediens i hudvård eftersom de erbjuder flera fördelar för huden. Här är några av anledningarna:

Återfuktning: Alger är kända för att vara rika på fuktighetsbevarande ämnen som hjälper till att attrahera och behålla fukt i huden. De återfuktar och fyller huden, vilket kan hjälpa till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Forskning på våra alger visar att de har lika stor återfuktningsförmåga som Hyaluronsyra.
Antioxidanter: Alger innehåller höga halter av antioxidanter, som vitamin C och E, som hjälper till att skydda huden från fria radikaler som kan orsaka skada och påskynda åldrandeprocessen.
Antiinflammatorisk: Alger har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lugna och lugna irriterad hud. Detta gör dem användbara för personer med känslig eller aknebenägen hud. Vissa typer av alger innehåller pigment som kan hjälpa till att ljusa upp huden och jämna ut hudtonen.
Näringsämnen: Alger är rika på näringsämnen som vitaminer, mineraler och aminosyror, som kan hjälpa till att ge näring och vitalisera huden.
Vårt algkomplex återfinns även i vår rengöring där det är oerhört djuprengörande samtidigt som de återfuktar. 

Finns i följande produkter: Saga of Iduns rengöringsmousse,  Saga of Iduns ultimata Serum,  Saga of Iduns närande dagkräm, Saga of Iduns avancerande och återhämtande nattkräm, Saga of Iduns reparerande ansiktsolja


Bacuchiol

Bakuchiol är en naturlig ingrediens som härstammar från växten Psoralea Corylifolia. Den har blivit allt mer populär i hudvårdsindustrin som ett alternativ till retinol på grund av dess förmåga att förbättra hudens utseende och struktur. Bakuchiol anses vara en mildare och mer skonsam ingrediens än retinol, vilket gör den lämplig för personer med känslig hud eller de som upplever obehagliga biverkningar från retinol. Dessutom har bakuchiol visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att minska rodnad och irritation i huden. Bakuchiol kan bidra till att förbättra hudens struktur och minska fina linjer och rynkor genom att öka kollagenproduktionen i huden. Dessutom kan bakuchiol hjälpa till att minska hyperpigmentering och ge huden en mer jämn och strålande ton. Bakuchiol är en naturlig ingrediens som är säker och mild för huden. 


Pentavitin 

Pentavitin är en naturlig ingrediens som utvinns från sockerbetor. Den har en liknande struktur som det naturliga fuktgivande ämnet som finns i vår hud, vilket gör att den kan hjälpa till att återställa hudens naturliga fuktnivåer. 

Pentavitin är känd för att kunna binda fukt i huden i upp till 72 timmar och fungerar som en fuktbarriär som skyddar huden mot uttorkning och yttre påfrestningar. Den har också visat sig vara effektivt i att förbättra hudens elasticitet och mjukhet samtidigt som den reducerar rodnad och irritation. Dess förmåga att bevara fukt gör den särskilt användbar för personer med torr hud, eller för personer som utsätts för uttorkande miljöer som luftkonditionering eller uppvärmda utrymmen. Pentavitin är också känt för att vara mild och skonsam mot huden, vilket gör det till en vanlig ingrediens i produkter för känslig hud.


Aloe vera

Aloe vera är en växt som är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan hjälpa till att lugna och återfukta huden. Aloe vera kan hjälpa till att minska inflammation och rodnad på huden, vilket gör den till en populär ingrediens i produkter för känslig eller irriterad hud. Dessutom kan aloe vera hjälpa till att återfukta huden och förbättra hudens elasticitet.

Aloe vera kan också hjälpa till att minska ärrbildning och kan användas för att behandla mindre brännskador eller solskador på huden. Dessutom kan aloe vera hjälpa till att minska fina linjer och rynkor genom att öka produktionen av kollagen i huden.


Niacinamide - vitamin B3

Niacinamide är en form av vitamin B3 som förbättra hudens struktur och utseende. Det är en vattenlöslig vitamin som har visat sig ha en mängd olika fördelar för huden. En av de största fördelarna med niacinamide är dess förmåga att förbättra hudens barriärfunktion, vilket hjälper till att minska fuktförlusten och förhindra att miljöföroreningar tränger in i huden. Det kan också hjälpa till att minska synligheten av stora porer och förbättra hudens elasticitet.

Niacinamide är också känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att minska rodnad och irritation i huden. Det kan också hjälpa till att minska synligheten av ojämn hudton och pigmenteringar. En annan fördel med niacinamide är att det är en stabil ingrediens som inte bryts ner av solljus eller syre, vilket gör det till en idealisk ingrediens i hudvårdsprodukter. Det är också en mild ingrediens som är lämplig för personer med känslig hud.Pantotensyra - vitamin B5

Pantotensyra, även känt som vitamin B5, är en vattenlöslig vitamin som har många fördelar för huden. Pantotensyra är en viktig ingrediens i många hudvårdsprodukter på grund av dess förmåga att återfukta och mjukgöra huden.

Pantotensyra hjälper till att bevara hudens fuktbalans genom att förbättra hudens barriärfunktion. Detta bidrar till att minska torrhet och förbättra hudens mjukhet och elasticitet. Pantotensyra är också känt för sina antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan hjälpa till att minska rodnad och irritation i huden.


Sheasmör

Sheasmör är känt för sina fuktgivande och närande egenskaper. Det är en naturlig produkt som utvinns från nötterna på sheaträdet och är rikt på antioxidanter, vitaminer och fettsyror som är bra för huden.

Sheasmör kan användas för att återfukta torr och sprucken hud och kan också hjälpa till att lindra hudirritationer och inflammationer och är också lämpligt för personer med eksem och psoriasis eftersom det kan lindra klåda och inflammation i huden. Det kan också hjälpa till att minska synligheten av ärr och bristningar på huden. En annan fördel med sheasmör är att det är en naturlig produkt som är fri från skadliga kemikalier som kan irritera och skada huden. 


Jojobaolja

Jojobaolja har en stor förmåga att återfukta och skydda huden. Jojobaolja är en icke-komedogen olja, vilket betyder att den inte täpper till porerna och passar därför alla hudtyper. Jojobaolja är mycket lik hudens naturliga sebum, vilket gör den lätt att absorbera och ger en lätt känsla på huden. Den har också antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska rodnad och irritation i huden. 

Jojobaolja har också visat sig vara effektiv för att balansera talgproduktionen i huden, vilket kan hjälpa till att minska överdriven oljighet och förhindra utbrott av akne. Dessutom innehåller jojobaolja vitamin E, som är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att skydda huden från skador som orsakas av fria radikaler.


Solrosolja

Solrosolja utvinns ur solrosfrön och har en bra förmåga att återfukta och mjukgöra huden. Solrosolja är rik på vitamin E, en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att skydda huden från skador som orsakas av fria radikaler. Vitamin E kan också bidra till att minska inflammation i huden och förbättra hudens hälsa och utseende. 

Solrosolja är också rik på linolsyra, en essentiell fettsyra som är viktig för att bevara hudens fuktbalans. Linolsyra hjälper till att förbättra hudens barriärfunktion, vilket minskar fuktförlust och bidrar till att hålla huden mjuk och smidig. Solrosolja är en säker och mild ingrediens som passar alla hudtyper, inklusive känslig hud.


Frågor om innehåll?

Hör gärna av er om ni har några frågor om innehåll, ingredienser eller om du har några andra frågor. Vår kundtjänst hjälper dig gärna!
Maila oss eller använd kontaktfliken nedan.